Skip to main content

Kondómy pre deti - kondómy, ktoré rastú s deťmi

Chcete vedieť, kedy a ako učiť deti o sexe? Ako ich môžete najlepšie pripraviť a ochrániť alebo hľadáte vhodné kondómy pre deti?

Potom ste na správnom mieste! V tomto článku vám povieme, čo potrebujete vedieť o sexuálnej výchove, kondómoch a veľkosti kondómov pre deti. Povieme vám tiež, kde kúpiť kondómy pre deti a dospievajúcich, a vybavíme vás najdôležitejšími poznatkami o kondómoch.

Takže sa pripútajte, pretože toto si nechcete nechať ujsť!

V akom veku by ste mali svoje deti vzdelávať?

Odpoveď na túto otázku sa veľmi líši, ale v zásade platí, že správna sexuálna výchova je nepretržitý proces a v ideálnom prípade by nemala byť jednorazovým vážnym rozhovorom.

Najlepšie je hovoriť s deťmi o témach, ako je súhlas so sexuálnym stykom, tehotenstvo, pohlavne prenosné choroby a puberta, skôr ako dovŕšia 10 rokov.

Téma antikoncepcie je v tomto období obzvlášť dôležitá, pretože vaše deti potrebujú vašu podporu. Hovorte s nimi o rôznych hormonálnych alebo bezhormonálnych metódach antikoncepcie pre ženy a mužov.

Takto ich môžete pripraviť na ďalšie roky a skúsenosti a uistiť sa, že sa dokážu správne rozhodnúť a chrániť sa.

Najlepší spôsob vzdelávania detí a mladých ľudí

Najlepší spôsob je viesť otvorené rozhovory primerané veku, pri ktorých vám deti môžu klásť akékoľvek otázky. Môže sa to diať nenútene v každodennom živote.

Ak sa vám zdá ťažké hovoriť o týchto otázkach alebo ak jednoducho chcete byť dobre pripravení, existuje mnoho rôznych kníh, brožúr a videí na tieto témy.

Mimochodom, len veľmi málo škôl hovorí o veľkosti kondómov.

Preto je absolútne nevyhnutné, aby ste sa ako rodičia o tom porozprávali s chlapcami A dievčatami, možno dokonca upozornili školu, že existujú rôzne veľkosti.

Aké kondómy deťom kúpiť?

Nájsť správne kondómy pre tínedžerov je ťažké, pretože penis 12, 13 alebo dokonca 14-ročných detí často ešte nie je úplne vyvinutý. V závislosti od toho, kedy sa začne puberta a koľko rastových hormónov je v tele, môže penis rásť až 6 rokov.

To znamená, že môže trvať až do veku 18, 19 alebo 20 rokov, kým dosiahne svoju plnú veľkosť.

Z tohto dôvodu štandardné kondómy veľkosti 52 alebo 53 často nesedia, ľahko sa zošmyknú alebo sú príliš tesné. To spôsobuje, že pohlavný styk je nebezpečný a nepríjemný.

Problémom je aj to, že predtým padnúci kondóm môže byť časom príliš malý, pretože penis naďalej rastie. To opäť spôsobuje, že pohlavný styk je nebezpečný, pretože príliš malé kondómy ľahšie praskajú, sú nepohodlné a môžu ovplyvniť erekciu. To zase zvyšuje pravdepodobnosť nechráneného pohlavného styku.

Kondómy v malých a veľkých veľkostiach

Z týchto dôvodov je pre deti a dospievajúcich obzvlášť dôležité určiť správnu veľkosť kondómu a používať kondómy, ktoré s nimi prakticky rastú.

Možno sa po zmeraní veľkosti kondómu ukáže, že na začiatku dokonale sedí kondóm veľkosti 47 alebo 49. Po niekoľkých mesiacoch alebo rokoch však môže veľkosť začať tlačiť a byť nepohodlná.

Vtedy, podobne ako pri kúpe topánok, je čas zmerať sa znova, prehodnotiť šírku alebo obvod a prejsť na novú veľkosť kondómu.

Mimochodom, na dĺžke penisu alebo predkožky pri kúpe kondómu nezáleží. Je úplne v poriadku, ak kondóm nie je rozvinutý celý alebo nezakrýva penis úplne, pokiaľ je šírka alebo obvod správny.

Tabuľka veľkostí kondómov - kondómy pre malé a veľké penisy

Nižšie je uvedený prehľad rôznych veľkostí kondómov, ktoré môžete dostať. Väčšina výrobcov ponúka kondómy len vo veľkostiach od 52 do 57.

U nás v Mister Size môžete získať aj mnoho menších a väčších kondómov, ktoré sú ideálne pre malé (alebo kompaktné) a veľké penisy.

Pre obvod penisu

Pre priemer penisu

Kondóm veľkosti 47

menej ako 10 cm

menej ako 3,18 cm

Veľkosť kondómu 49

10 - 10,5 cm

3,18 - 3,34 cm

Veľkosť kondómu 53

10,5 - 12 cm

3,34 - 3,82 cm

Veľkosť kondómu 57

12,0 - 13,5 cm

3,82 - 4,3 cm

Kondóm veľkosti 60

13,5 - 14,5 cm

4,3 - 4,62 cm

Kondóm veľkosti 64

14,5 - 15,5 cm

4,62 - 4,93 cm

Kondóm veľkosti 69

väčšie ako 15,5 cm

väčší ako 4,93 cm

Kde kúpiť kondómy pre deti a dospievajúcich?

Keďže väčšina obchodov v súčasnosti predáva iba kondómy v štandardných veľkostiach 52 až 57, najjednoduchšie je objednať vhodné kondómy pre deti na internete.

Kondómy sa v zásade posielajú v neutrálnych balíkoch, čo znamená, že sa nemusíte obávať, že vaši susedia (alebo rodičia) uvidia, čo ste si objednali.

Mnoho rôznych veľkostí Mister Size nájdete v drogériách Müller, v mnohých lekárňach a tiež v predajniach Orion.

Dôležité vedomosti o kondómoch pre deti

Výber správnej veľkosti kondómu je skvelý a dôležitý prvý krok. Ale čo potom? Ako sa kondómy skladujú? Ako sa správne používajú? Čo sa stane, ak jeden praskne alebo sa zasekne?

Všetky tieto informácie nájdete tu:

Záver - Kondómy pre deti

Správna sexuálna výchova detí a dospievajúcich je dôležitá a mala by prebiehať čo najotvorenejšie. Len tak budú mať deti šancu užívať si bezpečný sex, predchádzať tehotenstvu, chrániť sa a zostať zdravé.

Výber správnej veľkosti kondómu je v podstate dôležitým krokom, ktorý zabezpečí, že kondómy budú vnímané ako niečo užitočné a dobré.

Len so správnou veľkosťou kondómu ste optimálne chránení a môžete si užiť maximum.

Mimochodom: Ak sa chystáte na svoj prvý sex, mali by ste si prečítať náš článok o prvom sexe, aby vaša premiéra bola skvelá!

Zistite ešte viac o kondómoch

7 verschiedene Kondomgrößen von Mister Size an Wäscheleine
Sexuálne znalosti o kondómoch

Určenie správnej veľkosti kondómu v 4 jednoduchých krokoch

Pre dobrú ochranu je dôležité používať správnu veľkosť kondómu. Tu sa dozviete, ako v 4 jednoduchých krokoch určiť správnu veľkosť.

Kondom Anwendung
Naše tipy na kondómy

Aplikácia kondómov

Na čo by som mal myslieť pri používaní kondómov? Tu sú najdôležitejšie rady pred použitím kondómov.

Mister Size Kondome in verschiedenen Größen
Sexuálne znalosti o kondómoch

Kondómy a veľkosti kondómov: Odpovede na všetky vaše otázky

V tomto príspevku nájdete odpovede na všetky otázky týkajúce sa kondómov a ich veľkosti. Kliknite teraz a prečítajte si viac.