Skip to main content

Prvý sex: Tipy a informácie, aby to bolo krásne

Máte priateľa alebo priateľku a čoskoro by ste mohli mať svoje prvýkrát alebo sa len chcete dozvedieť viac? Potom v tomto článku nájdete najlepšie tipy a informácie o tom, na čo treba myslieť a na čo si dať pozor.

Ste naozaj pripravení na svoje prvýkrát?

Túto otázku by ste si mali určite položiť vy aj ona, skôr než sa niečo stane!

Žiadny nátlak!

Nikdy by ste nemali robiť niečo alebo nechať niekoho robiť niečo, čo nechcete alebo na čo nie ste pripravení. Je úplne v poriadku, ak na sex nie ste pripravení.

Doprajte si toľko času, koľko potrebujete, aj keď máte pocit, že všetci vaši priatelia už sex mali. Čím menší tlak na seba budete vyvíjať, tým väčšia je šanca, že váš prvý sex s niekým bude príjemným a príjemným zážitkom.

Aký je priemerný vek pri prvom sexe v Nemecku?

V priemere má väčšina tínedžerov v Nemecku svoj prvý sex vo veku 17,2 roka. U dievčat je to v 17,0 rokoch a u chlapcov o niečo neskôr v 17,4 rokoch. Je zaujímavé, že priemerný vek pri prvom pohlavnom styku sa v posledných rokoch zvyšuje. V roku 1998 už malo prvú skúsenosť 29 % 15-ročných dievčat a 10 % 14-ročných chlapcov.

Priemerný vek dievčat, ktoré majú svoje prvýkrát v Nemecku

Nižšie nájdete krátky zoznam podľa veku dievčat a percentuálneho podielu, koľko z nich už malo sex:

  • Dievčatá vo veku 14 rokov: Približne 2 až 4 %.
  • Dievčatá vo veku 15 rokov: Približne 9 až 13 %.
  • Dievčatá vo veku 16 rokov: Približne 26 až 35
  • Dievčatá vo veku 17 rokov: Približne 37 až 69 %.

31 až 63 % dievčat má prvý raz sex v 18 rokoch alebo neskôr.

Priemerný vek chlapcov, ktorí majú prvý raz sex v Nemecku

Nižšie nájdete krátky zoznam podľa veku chlapcov a percentuálneho podielu, koľko z nich už malo sex:

  • Chlapci vo veku 14 rokov: Približne 3 až 6 %
  • Chlapci vo veku 15 rokov: Približne 10 až 21 %.
  • Chlapci vo veku 16 rokov: Približne 35 až 37 %.
  • Chlapci vo veku 17 rokov: Približne 59 až 64 %.

36 až 41 % chlapcov má prvý raz sex v 18 rokoch alebo neskôr.

Ako sa pripraviť na prvý sex

Aby bol váš prvý sex s niekým čo najpríjemnejší, tu je niekoľko vecí, ktoré by ste mali urobiť vopred.

Porozprávajte sa o antikoncepcii

Rozhovor o antikoncepcii pred sexom je nesmierne dôležitý, pretože chcete predísť tehotenstvu a pohlavne prenosným chorobám.

Veľmi jasne si povedzte, akú metódu antikoncepcie používajú ženy alebo muži.

Rozhovor o pohlavne prenosných chorobách

Táto otázka je obzvlášť dôležitá, ak váš partner už predtým mal sex. Spýtajte sa, či sa použili kondómy. Ak nie, mali by ste sa opýtať, či bol váš partner po tom testovaný na pohlavne prenosné choroby.

Ak to tak nie je, určite by ste mali použiť kondóm!

Výber veľkosti kondómu a nákup kondómov

Bez ohľadu na to, či váš partner mal alebo nemal predtým pohlavný styk, odporúčame vám vždy používať kondóm správnej veľkosti. Ochráni vás to pred pohlavne prenosnými chorobami a tehotenstvom, a ak ste chlapec, pomôže vám to aj vydržať dlhšie a užiť si viac zábavy.

Okrem toho vás správna veľkosť kondómu ochráni aj pred jeho skĺznutím alebo prasknutím.

Ochráni vás aj pred partnermi, ktorí vám klamali o iných antikoncepčných metódach alebo pohlavne prenosných chorobách.

Nájdite svoju ideálnu veľkosť kondómu v 4 jednoduchých krokoch

Správne používanie kondómov

Keď ste našli správnu veľkosť kondómu, musíte ho správne používať.

Tu sa dozviete, ako si správne nasadiť kondóm.

Ak si to prečítate, budete si ho vedieť nasadiť rýchlejšie a dostanete sa k zábavnej časti.

Voliteľné: Vyberte a kúpte si lubrikant

Lubrikant môže dievčatám pomôcť, ak sa kvôli nervozite alebo vo všeobecnosti dostatočne nenamočia a v dôsledku toho sa necítia dobre. Aj chlapci sa budú cítiť lepšie, ak všetko dobre tečie.

Čítajte ďalej a dozviete sa viac o lubrikante.

Ak ste gay (alebo inak) a chcete prvýkrát vyskúšať anál, lubrikant je obzvlášť dôležitý. Okrem toho je tu ešte niekoľko vecí, ktoré musíte zvážiť, aby bol análny sex naozaj dobrý.

Prečítajte si tu a zistite, ako funguje análny sex na prvýkrát.

Ako to funguje na prvýkrát?

Prvýkrát sa zoznámte

Pravdepodobne ste sa už objímali, bozkávali a možno ste sa aj hladili a skúmali ste si navzájom telá rukami. Alebo ste sa už možno navzájom hravo premeriavali. Rovnakým spôsobom môžete prvýkrát iniciovať aj sex. Keď ste sa začali hladiť, môžete partnerovi vbehnúť rukami pod oblečenie.

Vyzliekanie a predohra

Začnite hornou časťou tela a vyzliekajte sa kúsok po kúsku. Môžete to robiť sami alebo možno aj navzájom, ak sa vám to zdá správne. Medzi tým sa môžete bozkávať, objímať a rozprávať.

Počas predohry sa môžete navzájom bozkávať, hladiť a masírovať si telo. Možno si tiež môžete dať penis do úst alebo olizovať vagínu. Všetko, čo je vám príjemné a s čím obaja súhlasíte, je dovolené.

To, že je vaše telo pripravené na viac, spoznáte, keď je vagína vlhká alebo penis tvrdý. Oboje by malo platiť skôr, ako budete pokračovať ďalej.

Nasadenie kondómu

Ona je mokrá, on je tvrdý a vy chcete urobiť ďalší krok? Potom je čas vytiahnuť kondóm a nasadiť si ho skôr, ako budete pokračovať ďalej.

Prenikanie a viac

Potom môže chlapec ležať na dievčati alebo dievča na chlapcovi, zatiaľ čo sa penis zasúva do vagíny alebo predtým. Tu sa neponáhľajte a postupujte hlbšie krok za krokom, aby malo všetko čas prispôsobiť sa novej situácii.

Potom môžete pohybovať bokmi tak, aby sa penis pohyboval dovnútra a von. Môžu to byť väčšie alebo menšie pohyby. Najmä pre dievčatá môže byť príjemnejšie, ak chlapec zostane hlboko a svojím ohanbím sa bude trieť o vagínu a klitoris.

A potom?

Medzitým by ste sa mali navzájom rozprávať a koordinovať. Používajte slová a frázy, ako napr:

  • To je dobré.
  • Pokračujte takto ďalej.
  • Pevné
  • Jemne
  • Rýchlejšie
  • Pomalšie
  • Hlbšie
  • Nie tak hlboko
  • Skúste to takto...

Pozornosť venovaná telu druhej osoby tiež pomáha. Vyzerá a cíti sa tak, ako sa jej alebo jemu páči? Potom pokračujte. Nie ste si istí? Potom sa spýtajte.

Je obzvlášť dôležité, aby sa druhá osoba cítila dobre, aby sa cítila bezpečne, milovaná a cenená.

Tesne pred orgazmom budete pravdepodobne cítiť akési mravčenie v intímnych partiách. Počas orgazmu sa niekedy svaly veľmi stiahnu alebo sa začnú chvieť. To všetko je úplne normálne.

Ak jedna osoba dosiahne orgazmus skôr ako druhá, druhá osoba môže pokračovať aj ústami a prstami.

A nebojte sa, ak sa to naozaj nepodarí, čím častejšie máte sex, tým je to "normálnejšie" a lepšie.

"Nie" a "toto nechcem" sú vždy možnosťou.

Či už je to váš prvý alebo stý sex, najdôležitejšie základné pravidlo je, že si to VŽDY môžete rozmyslieť.

"Nie" je vždy možnosťou.

"Nechcem to (už)", je vždy možnosťou.

To platí pre dievčatá aj chlapcov, NIKDY by ste nemali robiť alebo nechať robiť niečo proti svojej vôli, bez ohľadu na to, ako veľmi sa vám druhá osoba páči.

Ľudia, ktorí neakceptujú "nie", "toto (už) nechcem" alebo iné spôsoby vyjadrenia, alebo sa vás snažia presvedčiť, by nemali mať sex!

Aký je v skutočnosti prvý sex a aké sú to pocity?

Prvý sex môže byť ohňostrojom emócií. Môže byť neuveriteľne zvláštny, neznámy, ale aj veľmi pekný a príjemný. Je dôležité, aby ste vždy počúvali svoje telo a venovali mu dostatok času.

Bolí prvý raz?

To, či prvý raz bolí, je úplne iné. Niektorí ľudia pociťujú miernu bolesť, iní nie.

Aby všetko prebehlo čo najhladšie, mali by ste sa vždy uistiť, že je vaša vagína pekne zvlhčená. Ak ešte nie je, môžete predohru predĺžiť o niečo dlhšie alebo použiť nejaký lubrikant na báze vody.

Aj análny sex by mal byť bezbolestný. Najmä tu by ste mali používať veľa lubrikantu.

V žiadnom prípade by ste nemali používať oleje alebo mastné lubrikanty, pretože môžu rozpúšťať kondóm a viesť k infekciám.

Prvýkrát to môže byť naozaj zvláštne

Všetko, čo sa týka sexu, môže byť prvých párkrát sakra divné. Ak ste vy a váš partner neskúsení, pohyby vám budú pripadať neznáme a neprirodzené.

Možno nebudete schopní začať, pretože ste obaja príliš nervózni. Aj to je úplne normálne.

Pocity, ktoré zažívate, môže byť tiež spočiatku ťažké kategorizovať a môžu byť dokonca trochu nepríjemné. Vždy je dôležité počúvať svoje telo a jeho signály.

Ak vás niečo bolí alebo sa vám to nepáči, vždy môžete s partnerom vyskúšať niečo iné, prestať alebo si dať prestávku.

Mimochodom, práve preto, že to môže byť také zvláštne, smiech a rozprávanie sa o tom môže pomôcť znížiť nervozitu a úzkosť a zabezpečiť, aby ste sa dobre bavili, aj keď to možno nebude veľmi dobre fungovať.

Neznáme vône, chute, tvary a farby

Sexuálna výchova v škole nás všetkých oklamala. Žiadna vagína nevonia rovnako, nevyzerá rovnako ani nechutí rovnako a to isté platí aj pre penis.

Mnohé vagíny majú dlhšie vnútorné vulválne pysky, rovnako ako majú niektorí muži dlhšie predkožky. Niektoré vagíny alebo penisy budú mať silnejšiu vôňu alebo chuť ako iné.

A to všetko je úplne normálne.

Aký je pocit zo sexu?

Keďže vagína a análny otvor sú pokryté sliznicou, môžete si jazykom alebo prstom prejsť po vnútornej strane tváre. Taký je pocit pri sexe.

Sex nie je ako v porne

Šialené polohy, vkladanie penisu do úst až po základňu, sex celé hodiny bez prestávky, anál bez prípravy. To všetko je často vidieť v porne.

Realita je však VELMI odlišná. Mnohé polohy v pornofilmoch sú možno pekné pre film, ale pre ženy ani mužov nie sú pohodlné a necítia sa v nich dobre.

Aj mnohé iné veci, ako napríklad análny sex, si vyžadujú veľa prípravy, praxe a najmä lubrikantu, aby sa predišlo zraneniam a bolesti.

Pri skutočnom sexe sa viac rozpráva, zvyčajne sa používa len niekoľko polôh, niekedy je tam smiech a niekedy to jednoducho veľmi nefunguje alebo sa to veľmi rýchlo skončí. Sex nie je a nemal by byť súťaživý šport, ale niečo krásne a zábavné pre všetkých zúčastnených.

12 rýchlych tipov a informácií pre prvý sex

  1. Používajte jazyk, pery a ruky (žiadne zuby), vagína a penis sú veľmi citlivé.
  2. Ak neviete, čo robíte alebo čo by ste mali robiť, použite ústa alebo ruky
  3. Majte nablízku uterák alebo vreckovky.
  4. Váš partner sa môže chvieť, keď sa urobí
  5. Potom choďte na toaletu, aby ste sa vymočili a predišli tak infekcii
  6. Môžete prísť skôr, ako si myslíte
  7. Nemusíte sa urobiť na prvýkrát (aj keď ste chlapec)
  8. Smiech je povolený
  9. Dôležité je rozprávať a povedať, ako sa vám to páči, čo sa vám páči alebo nepáči
  10. Ešte nie je dostatočne tvrdý alebo vlhký? Alebo si sa urobil rýchlo? Ústa a prsty pomáhajú
  11. Len veľmi málo žien dosiahne orgazmus len pri samotnej penetrácii
  12. Majte po ruke vodu alebo iný nápoj pre prípad, že by ste dostali smäd

Záver: Prvý sex

Prvý sex s partnerom môže byť veľmi zvláštny, neznámy, možno aj trochu desivý. Pri správnej príprave, dostatku času a trpezlivosti môže byť sex s niekým po prvýkrát aj tak nádherným zážitkom.

Ak chcete mať naplnený milostný život, musíte pochopiť jednu vec: Dobrý sex nemusí byť dokonalý.. Prečítajte si teraz článok a dozviete sa viac.

Mister Size
Viac článkov

Správne nasadzovanie kondómu - ako to robiť bez toho, aby to bolo nepríjemné

Prečítajte si teraz

Priateľstvo+, mingles, otvorený vzťah a polygamia - čím to je, že sú moderné modely vzťahov?

Prečítajte si teraz

Bez ohľadu na to, ako veľký alebo malý je môj penis - milujem ho

Prečítajte si teraz