Skip to main content

Správne nasadenie kondómu: Ako to urobiť správne na prvýkrát a aké sú najväčšie chyby

Správne nasadenie kondómu je najdôležitejšia, ale často aj najotravnejšia časť sexu, pretože vždy nastane tá hlúpa pauza.

Tento sprievodca vám pomôže dokonale nasadiť kondóm v priebehu niekoľkých sekúnd, rozpoznať problémy a vyhnúť sa najväčším chybám.

Máme pre vás aj tipy, ako to celé urobiť ešte krajšie a dokonca veľmi erotické pre vás oboch.

Dôkladne si teda prečítajte návod a určite vám pôjde práca od ruky.

Správne nasadenie kondómu - pokyny krok za krokom

Vďaka týmto 6 krokom budete vy aj váš partner v bezpečí a nasadenie kondómu bude hračka. V tejto príručke sa predkožke venujeme v kroku 4. Ak ste obrezaný, tento krok môžete samozrejme jednoducho preskočiť.

1. Postupujte podľa pokynov v balení

Aj keď ste si prečítali návod na nasadenie kondómu tu, vždy sa môžete obrátiť na pokyny v balení kondómu, ak si nie ste istí. Tam nájdete všetky informácie, ktoré potrebujete na správne nasadenie kondómu.

Roztrhnutie balenia kondómu

Keď máte v ruke plastové balenie kondómu, môžete ho jednoducho rukou roztrhnúť pozdĺž vrúbkovanej strany. Ak sa vám to v jednom rohu nedarí, často pomôže vyskúšať iný roh.

Je veľmi dôležité, aby ste na otvorenie balenia nikdy nepoužívali nožnice, nože, zuby ani iné ostré alebo špicaté predmety.

Mohlo by to poškodiť kondóm bez toho, aby ste si to všimli.

3. Vyberte kondóm a držte ho správnou stranou.

Po otvorení balenia môžete kondóm vybrať.

Predtým, ako ho vyberiete, sa uistite, že vaše prsty sú čisté a bez spermií alebo kvapiek potešenia.

Ak ste sa dostali do kontaktu s kondómom, vaša partnerka môže otehotnieť napriek kondómu.

Ak chcete skontrolovať, či kondóm držíte správne, môžete ho držať za špičku a veľmi zľahka potiahnuť za vonkajší krúžok kondómu.

Ak vonkajší krúžok vytvorí malý okraj, je správne otočený. Ak máte súvislú plochu a nemôžete krúžok stiahnuť ďalej, je to nesprávna strana.

4. Stiahnite predkožku, ak ju máte

Ak máte predkožku, teraz je čas ju jednou rukou stiahnuť čo najviac dozadu. Partner vám môže pomôcť aj 1 alebo 2 rukami. To vám tiež pomôže udržať erekciu a bude to trochu zábavnejšie.

5. Posaďte sa a zvrtnite sa

Už ste takmer tam! Teraz držte kondóm ako malú čiapočku na špičke penisu, pričom ho držte za špičku. Najlepšie to urobíte palcom a ukazovákom.

Dbajte na to, aby v špičke nebol vzduch, pretože to môže zvýšiť riziko prasknutia kondómu po jeho nasadení.

Keď je vzduch vonku a predkožka je stiahnutá, môžete kondóm rozvinúť čo najďalej. Mal by zakrývať celú stopku penisu až po základňu.

6. bavte sa

Kondóm je nasadený, vzduch je zo špičky von a kondóm je tesný? Skvelé, takto sa správne používa kondóm, teraz ste pripravení na nádherné spoločné chvíle.

Ak to nepôjde tak hladko, najlepšie je vziať si so sebou lubrikant. Nielenže sa tak budete obaja cítiť lepšie, ale zároveň ochránite kondóm pred poškodením prílišným trením.

O tom, ktoré lubrikanty sú obzvlášť dobré alebo vôbec nie, si môžete prečítať tu.

Najčastejšie problémy pri nasadzovaní kondómu

Kondóm je nasadený opačne

Ak ste si kondóm omylom nasadili nesprávnou stranou, mali by ste vždy použiť nový kondóm, ak ste už mali kontakt so špičkou penisu.

Je to dôležité, pretože inak by sa na vonkajšej strane kondómu mohli nachádzať kvapky semena, ktoré by mohli spôsobiť otehotnenie vašej partnerky.

Kondóm sa ťažko rozbaľuje alebo sa rozbaľuje len čiastočne

Ak sa kondóm ťažko rozbaľuje, vôbec sa nerozbaľuje alebo ho môžete rozbaľovať len čiastočne, existujú dva možné dôvody:

1. Kondóm ste nasadili nesprávnym spôsobom 2. Máte nesprávnu veľkosť kondómu a snažíte sa rozvinúť príliš malý kondóm.

V prvom prípade by ste mali použiť nový kondóm, ako je popísané vyššie. V druhom prípade by sme vám odporúčali skontrolovať veľkosť kondómu najneskôr pred ďalším sexom.

Používanie správnej veľkosti kondómu nielen uľahčuje rozvinutie kondómu, ale tiež zvyšuje vašu bezpečnosť a zlepšuje váš pocit počas sexu.

Tu nájdete informácie a nástroje, ktoré vám pomôžu určiť veľkosť vášho kondómu.

Po nasadení kondómu zmizne erekcia

Ak si nasadíte kondóm a krátko nato stratíte erekciu alebo ju už nedokážete správne udržať, môže to byť tiež znakom toho, že kondóm je príliš malý.

Preto vám odporúčame, aby ste sa raz premerali.

Ak je kondóm príliš veľký

Ak je váš kondóm príliš veľký, môže sa ľahko zošmyknúť, nie je dostatočne tesný, a preto nie je bezpečný pred nechceným tehotenstvom alebo pohlavne prenosnými chorobami.

Preto by ste sa mali vždy uistiť, že máte správnu veľkosť kondómu.

Chyby pri nasadzovaní kondómu - chyby v aplikácii, ktorých by ste sa mali vyvarovať

Aby ste sa vyhli nepríjemným prekvapeniam, mali by ste sa za každú cenu vyhnúť niekoľkým veciam. Väčšina z týchto vecí vám môže pripadať samozrejmá, ale nemali by ste na ne zabúdať:

Staré a poškodené kondómy

Kondómy s uplynutým dátumom spotreby, prezervatívy, ktoré ste stlačili v peňaženke alebo nechali príliš dlho v teple, atď. nepatria nad penis, ale do zvyškového odpadu.

Pred nasadením kondómu na penis skontrolujte, či sú obal a kondóm nepoškodené. Ak je v obale stále vzduch, ktorý sa dá vytlačiť, mali by ste zlikvidovať aj kondóm.

Masážny olej a mastné lubrikanty

Kondómy neznášajú mastnotu! V kombinácii s olejom, vazelínou, maslom atď. sa stávajú poréznymi a v okamihu sa rozpustia.

Preto by ste mali byť pri masáži pred sexom opatrní - pretože po nej budete mať na rukách a tele zvyčajne stále olej. To isté platí, ak ste si predtým na ruky nanesli krém. Viac informácií o tom nájdete v našom sprievodcovi lubrikantmi a kondómami!

Veľkosť kondómu je príliš malá alebo príliš veľká

Sex s kondómom, ktorý v skutočnosti nesedí, sa môže rýchlo vypomstiť. Nesedí správne, dá sa nasadiť len silou, ľahšie praskne a vy ho menej cítite.

Nehovoriac o riziku pohlavných chorôb a nechceného tehotenstva. Preto by ste mali vždy používať správnu veľkosť kondómu.

Začínate neskúsení

Ak ste si kondóm ešte nikdy nenasadzovali, môže vám veľmi pomôcť, ak si ho na sebe niekoľkokrát nacvičíte. Získate tak väčšiu prax, ktorá vám môže veľmi pomôcť, keď to bude najdôležitejšie.

Nielenže získate väčšiu istotu, ale aj vám to pôjde rýchlejšie a celkovo budete vyzerať lepšie.

V opačnom prípade, ak je váš partner skúsenejší, môže urobiť krytie za vás.

Špeciálne veci, ako je nasadzovanie kondómu ústami, by ste mali robiť len vtedy, ak váš partner naozaj vie, ako na to, a dokáže to urobiť bez rizika pre vás.

Kvapky túžby a spermie na kondóme

Ak sa vám na prsty dostanú kvapky chtíča alebo spermií a dotknú sa vonkajšej strany kondómu, ochrana je preč.

Preto je dôležité udržiavať si ruky čisté.

V prípade pochybností si ruky krátko umyte. A ak sa niečo pokazí, jednoducho použite nový kondóm.

Používajte kondómy viac ako raz

Po nasadení kondómu na penis ho musíte zlikvidovať. Nezáleží na tom, či ste ejakulovali alebo nie.

Akonáhle je kondóm otvorený, musí sa použiť alebo zlikvidovať.

Neplánovaný análny sex

Ak sa chcete pustiť do zadných dverí, musíte byť riadne pripravení, použiť vhodný kondóm a dostatočné množstvo lubrikantu.

Inak to bude nielen bolestivé a možno aj posledné dobrodružstvo tohto druhu - existuje aj veľké riziko, že sa kondóm v dôsledku trenia roztrhne.

A tomu sa chcete za každú cenu vyhnúť. Takže sa dobre pripravte a potom sa pustite do mravčania.

Záver - Správne nasadzovanie kondómov

Najmä pri prvých pokusoch môže byť náročné správne a rýchlo nasadiť kondóm, čo takmer vždy vedie k malej pauze.

To však neznamená, že sa tým musíte nechať znepokojovať. Namiesto toho môžete nasadenie kondómu vedome začleniť do vašej predohry tým, že ho oslávite ako výnimočný okamih.

Váš partner si ho napríklad môže nasadiť rukou alebo ústami a pripraviť "ho" na sex. Takto môžete zmeniť zabijaka túžby na erotický rituál, ktorý vás ešte viac vzruší.

Na záver by sme vám chceli poradiť, aby ste si zistili veľkosť kondómu, aby ste boli optimálne chránení a užili si čo najviac zábavy.

Mister Size
Viac článkov

Dobrý sex nemusí byť dokonalý

Prečítajte si teraz

Pilulka - skutočne rovnaké práva počas sexu?

Prečítajte si teraz

Kondómy a lubrikant: takto sex funguje ako hodinky

Prečítajte si teraz