Skip to main content

Správne skladovanie kondómov - na čo treba myslieť pri skladovaní kondómov

Správne skladovanie kondómov má priamy vplyv na ich trvanlivosť a bezpečnosť, preto by ste mali poznať najdôležitejšie pravidlá skladovania. Ak vás zaujíma, čo môžete pri skladovaní kondómov urobiť zle, odpoveď znie: pomerne veľa!

V podstate je to celkom jednoduché, stačí, ak budete kondómy skladovať na tmavom a chladnom mieste. Už to vám však dáva prvé indície, čo všetko sa môže pri správnom skladovaní kondómov pokaziť. Po prvé, pri ich skladovaní musíte dbať na správnu teplotu a po druhé, nemali by byť na priamom slnečnom svetle. Extrémne vysoké teploty, ale aj vysoký tlak alebo neustále trenie môžu kondóm poškodiť a spôsobiť, že bude porézny alebo v ňom zostane diera.

Čomu by ste sa teda mali pri skladovaní kondómov vyhnúť?

Ako bolo opísané vyššie, vysoké teploty, trenie, priame slnečné svetlo alebo vysoký tlak poškodia kondóm a skrátia jeho trvanlivosť. Ostré alebo špicaté predmety by sa tiež nikdy nemali skladovať spolu s kondómami. Mali by ste sa vyhnúť nasledujúcim typickým chybám pri skladovaní:

  • Kondómy neskladujte v peňaženke - sú vystavené tlaku a často aj zvýšenému treniu.
  • Kondómy neukladajte do kabelky alebo batohu - aj tu často hrozí nebezpečenstvo zvýšeného trenia alebo ostrých predmetov, ktoré môžu spôsobiť otvor.
  • Kondómy neukladajte v aute alebo v priehradke na rukavice - tento problém nastáva najmä uprostred leta, pretože keď je auto na slnku, často je pre kondómy príliš horúce.
  • Kondómy neskladujte na priamom slnku - aj tu, napr. na parapete okna, môže byť veľmi horúco, najmä v lete.
  • Buďte opatrní uprostred leta, keď je teplota vyššia ako 30 °C - ak máte byt pod strechou, kde je v lete dlhšie horúco ako 30 °C, mali by ste kondómy uložiť do chladničky.

Udržiavanie kondómov v bezpečí doma

Najlepším miestom na uloženie kondómov doma je zvyčajne nočná skrinka vedľa postele. Tu sú kondómy zvyčajne uložené na chladnom a tmavom mieste a sú vždy po ruke, keď ich potrebujete. Najlepším miestom na uloženie kondómov je zásuvka na nočnom stolíku, pretože v závislosti od modelu môže byť priamo pod nočnou lampou dosť horúco a nie sú uložené ani na tmavom mieste.

Výnimkou je už spomínaný polojasný deň, keď sa teploty dlhšie držia nad 30 °C, vtedy je lepším miestom na ich uskladnenie vaša chladnička.

Ako môžete chrániť kondómy počas cestovania?

Ak si chcete vziať kondómy so sebou na cesty alebo pri cestovaní, riešenie spočívajúce v tom, že si ich jednoducho vložíte do peňaženky alebo ich voľne hodíte do batohu či kabelky, ako bolo uvedené vyššie, nie je dobrý nápad. Ostré predmety, ako sú perá alebo dokonca kľúče, a trenie medzi inými predmetmi môžu vaše kondómy poškodiť a potom jednoducho nemáte po ruke bezpečný kondóm, keď je to dôležité.

Čo teda môžete urobiť, aby ste tomu zabránili? - Stačí si zaobstarať malú, pevnú kovovú alebo plastovú škatuľku, do ktorej si môžete zabaliť zásoby na cesty, a vaše kondómy budú dokonale chránené. Teraz sa len musíte uistiť, že uprostred leta nie sú trvalo uložené príliš teplo.

Mister Size
Viac článkov

Urobte z neho viac - so sexuálnymi fantáziami vo vašej osobnej hlave kino

Prečítajte si teraz

Jeden ako druhý - o čom sú rôzne tvary penisu

Prečítajte si teraz

Majú dnes ľudia menej sexu?

Prečítajte si teraz