Skip to main content

Používanie kondómov s uplynutou platnosťou: 23 prekvapivých životných tipov

Ak vás zaujíma, či môžete naďalej používať kondómy s uplynutou dobou použiteľnosti, ste na správnom mieste. Tu sa dozviete, prečo nie je dobrý nápad používať pri sexe staré kondómy a ako ich môžete namiesto toho znovu použiť.

Sme si istí, že budete prekvapení, na čo všetko môžete kondómy použiť.

Môžu sa na sex použiť kondómy s uplynutou dobou použiteľnosti?

Kondómy s uplynutou dobou použiteľnosti sú vo všeobecnosti stále použiteľné a netoxické, bez ohľadu na to, či ich doba použiteľnosti uplynula pred 1, 2, 3, 4 mesiacmi alebo ešte dlhšie. Napriek tomu by ste ich však nemali používať na sex, pretože latex sa časom stáva poréznym.

To znamená, že čím je kondóm starší, tým väčšie je riziko, že sa počas sexu roztrhne. Preto je lepšie kúpiť si včas nové kondómy v správnej veľkosti. a uchovávať ichaby ste predišli nešťastiam s kondómami Nešťastia s kondómami.

Ako môžete namiesto toho znovu použiť staré kondómy?

Našťastie existuje mnoho rôznych spôsobov, ako opätovne použiť vaše prestarnuté kondómy. Tu je 23 najlepších životných vychytávok a nápadov.

1. Vodeodolnosť smartfónov, fotoaparátov a iných vecí vo vnútri kondómu

Zastihol vás nečakane silný dážď? Alebo si chcete urobiť parádne fotografie pod vodou? Alebo ste boli pozvaní na vodnú bitku? Potom môžete svoje elektrické zariadenia, tašky a pasy ľahko ochrániť pomocou prezervatívu, ktorému skončila platnosť.

Kondóm jednoducho rozbaľte, v prípade potreby zotrite lubrikant, vložte predmet do kondómu a zviažte ho. Takýmto spôsobom sa dá dokonca stále ovládať aj smartfón.

2. Chráňte rany a náplasti pred vodou pomocou starých kondómov

Špinavá voda alebo vlhkosť môžu pri kontakte s otvorenými ranami ľahko spôsobiť infekcie. Dočasný vodotesný obväz si môžete rýchlo vyrobiť z prešlého kondómu.

Kondóm rozbaľte, odstrihnite špičku a potom ho natiahnite na postihnutú časť tela.

POZOR: Kondóm odstráňte čo najskôr, pretože v závislosti od časti tela a veľkosti kondómu môže kondóm brániť prietoku krvi.

3. Kondómová opierka na zápästie do kancelárie alebo domov

Pracujete veľa pri počítači a bolí vás zápästie? Potom môžete staré kondómy rýchlo znovu použiť ako opierku zápästia.

Stačí kondóm naplniť vodou alebo pieskom, zviazať ho na uzol a umiestniť pod zápästie.

4. použite prešlé kondómy ako antistresovú loptičku na uvoľnenie

Máte veľa stresu, pretože zákazníci, kolegovia, rodina, priatelia alebo známi vám radi lezú na nervy? Potom si vyrobte stresovú loptičku z preexponovaných kondómov.

Kondóm otvorte, naplňte ho pieskom alebo podobným materiálom a zaviažte ho. Ak chcete, môžete si svoju novú stresovú loptičku aj namaľovať.

5. krém na topánky, aby sa vaše topánky leskli gumou.

Sú vaše kožené topánky alebo sandále matné a zúfalo potrebujú lesk pred ďalšou udalosťou? Potom rýchlo rozbaľte kondómy a obuv natrite. Mazací gél im dodá prirodzený a dlhotrvajúci lesk.

6. použite staré kondómy ako gumičky

Potrebujete utesniť plastové vrecko alebo udržať niekoľko vecí pohromade a nemáte doma žiadne gumičky? Žiadny problém! Jednoducho vyberte starý kondóm, v prípade potreby odstráňte lubrikant a potom ho rozrežte na malé prúžky.

Gumičky z kondómov potom môžete použiť ako bežné gumičky.

7. Otvorte tesné skrutkovacie uzávery s kondómami, ktorým skončila platnosť

Máte pohár alebo inú nádobu so skrutkovacím uzáverom, ktorý jednoducho nemôžete otvoriť? Určite to pôjde aj s kondómom, ktorému skončila platnosť.

Kondóm rozbaľte, v prípade potreby zotrite lubrikant a potom kondóm nasaďte na viečko. Dodatočný odpor zaručí, že sa vám nádobu podarí otvoriť.

8. Chladiace vankúšiky a chladiace obaly na kondómy na opakované použitie

Z vašich kondómov, ktorým skončila platnosť, si môžete vyrobiť aj skvelé chladiace vankúšiky a chladiace obaly na opakované použitie. Môžete ich použiť na chladenie zranení alebo potravín na cestách.

Stačí kondóm naplniť studenou vodou, zviazať ho na uzol a vložiť do mrazničky na niekoľko minút alebo hodín, podľa toho, ako veľmi chcete, aby bol studený a tesný.

9. Používajte kondómy s uplynutou dobou použiteľnosti ako nepremokavú ponožku alebo rukavicu

Nechce sa vám namočiť si nohy alebo siahať do tekutiny, ktorej by ste sa radšej nedotýkali, bez rukavice? Potom vytiahnite kondómy! Môžete si ich jednoducho pretiahnuť cez nohy alebo ruku.

POZOR: Dbajte na to, aby ste sa kvôli lubrikantu nešmykli, a nechajte si kondóm na nohách alebo rukách len čo najkratší čas. V závislosti od veľkosti prezervatívu môže brániť prietoku krvi. 10. V prípade, že si chcete prezervatív namazať, môžete si ho namazať.

10. Opakovane používajte prezervatívy s uplynutou dobou použiteľnosti ako vrecúška a náhrady vreciek do mrazničky.

Zvyšky jedla alebo iné veci treba prepraviť alebo odložiť a nemáte po ruke vrecko alebo tašku do mrazničky? Potom môžete jednoducho opätovne použiť jeden z vašich kondómov, ktorým skončila platnosť. Kondóm stačí naplniť, zaviazať na uzol a uložiť.

11. Použite staré kondómy ako núdzovú fľašu na pitie na cestách

Nachádzate sa v núdzovej situácii alebo potrebujete mať pri sebe pitnú vodu z iných dôvodov? Potom sú vaše staré kondómy ideálnymi partnermi. Jednoducho ich naplňte vodou a zaviažte. Pre dodatočnú ochranu vložte kondóm do hrubej ponožky, ktorá ho dodatočne odpruží.

12. Rozrobte si oheň z vašich vypršaných kondómov

Ste v núdzovej situácii a potrebujete založiť oheň? Tento life hack, vám s tým pomôže, kým svieti slnko. Naplňte kondóm veľkým množstvom vody z neďalekej vodnej nádrže alebo veľkým množstvom snehu, aby sa roztopil, a zaviažte ho.

Potom naň položte slamu, suchú trávu alebo iný troud a naplnený kondóm po stranách roztiahnite. Takto by ste mali získať pomerne rovný povrch v hornej časti a vypuklinu v dolnej časti. Keď cez ňu prenikne slnko, zaostrí sa a spôsobí, že váš drôt začne horieť.

13. používať staré kondómy na varenie

Staré kondómy môžete použiť aj na varenie. Je to síce dosť zvláštny nápad, ale dá sa zrealizovať. Ak viete po japonsky, existuje dokonca kuchárska kniha o kondómoch, ktorú si môžete kúpiť.

14. Opätovne použite kondómy s uplynutou dobou použiteľnosti ako dekorácie na večierky a balóniky

Bez zábavných dekorácií a balónov je každá párty automaticky polovičná zábava. Ak na ne nechcete míňať ďalšie peniaze, môžete si z kondómov vyrobiť zábavné dekorácie.

Nafúknite ich, namaľujte, naplňte alebo použite iným spôsobom. Jediným obmedzením je vaša kreativita.

15. Použite svoje staré kondómy ako zarážky na dvere

Chcete zabrániť tomu, aby sa vaše dvere zabuchli kvôli prievanu alebo aby narážali do stien? Potom môžete svoje staré kondómy znovu použiť ako zarážky dverí. Kondóm jednoducho naplňte pieskom alebo zeminou, zviažte ho na uzol a umiestnite ho pred alebo za dvere.

Ak už nebude správne držať, môžete z neho zmyť prach a bude opäť ako nový.

16 Preexpirované kondómy ako ťažítka

Samozrejme, mohli by ste použiť kameň alebo iné drahé ťažítko, ale ťažítko z kondómov je oveľa zábavnejšie a lacnejšie.

Z kondómu zmyte lubrikant, naplňte ho pieskom, zeminou, kamienkami alebo iným materiálom, zaviažte ho a máte hotovo.

17. Vyrobte si zábavné kocky ľadu z vašich kondómov, ktorým skončila platnosť

Ak chcete svojich hostí prekvapiť niečím výnimočným, kocky ľadu z kondómov sú zábavným a originálnym nápadom. Všetko, čo potrebujete, sú prázdne rolky od toaletného papiera, kondómy s uplynutou platnosťou, voda a mraznička.

  1. Umiestnite rolky tak, aby bol otvor na stole alebo otočený smerom k vám.
  2. Potom vyberte kondómy a rozviňte ich o niečo ďalej, ako sú vysoké rolky toaletného papiera.
  3. Potom zaveste kondómy zatvorenou stranou nadol do rolky toaletného papiera a natiahnite kondóm cez rolku.
  4. Teraz by mal byť pripevnený tak, aby ste ho mohli naplniť vodou.
  5. Keď ste kondómy naplnili vodou, vložte ich na niekoľko hodín do mrazničky.
  6. Keď sú kocky ľadu úplne tvrdé, môžete ich vybrať z rolky, na sekundu ich prebehnúť pod teplou vodou a potom kondóm jednoducho stiahnuť.

Máte hotovo.

18. Opätovne použite staré kondómy na odstraňovanie vodného kameňa

Voda z kohútika alebo sprchovej hlavice netečie správne alebo strieka na všetky strany? Potom je čas na odstránenie vodného kameňa. Ak sa vám však nechce alebo nemáte možnosť demontovať celý vodovodný kohútik, môžete ho odvápniť aj pomocou kondómov.

Jednoducho naplňte kondóm trochou vody, octu alebo kyseliny citrónovej a natiahnite kondóm na vodovodný kohútik. Teraz ho upevnite niekoľkými gumičkami a nechajte ho nasiaknuť. Čím silnejší je ocot, tým viac by ste ho mali zriediť, aby sa vám kohútiky nezafarbili.

19. použite kondómy, ktorým vypršala platnosť, ako prak

Praktický prak si môžete ľahko vyrobiť aj z prešlých kondómov. Všetko, čo potrebujete, je kondóm, papierový pohár a nôž alebo nožnice.

Najprv kondóm rozbaľte a pretiahnite ho cez otvor papierového pohára. Potom obráťte pohár hore dnom a nožom alebo nožnicami odstrihnite dno. Hotovo.

Teraz môžete hádzať projektily cez otvor do kondómu, potom držte papierový pohár a kondóm, zatiaľ čo druhou rukou vyťahujete kondóm.

20. Opätovne použite kondómy s uplynutou platnosťou ako viazanky do vlasov

Ak máte dlhé vlasy a nemáte po ruke gumičku, môžete opätovne použiť starý kondóm a vytvoriť si rýchlu gumičku. Kondóm rozbaľte, úplne ho rozviňte a odstrihnite krúžok pri otvore kondómu.

Budete mať gumičku na vlasy.

21. Použite staré gumáky ako náhradu čiapky

Pre tento kondomový lifehack existujú 2 varianty. Prvý spočíva v tom, že vezmete kondóm a jednoducho ho pretiahnete cez otvor nádoby, aby sa do nádoby nič nedostalo.

Pri 2. variante kondóm nafúknete, potom ho položíte na otvor, silno zatlačíte na kondóm 2. rukou a zároveň vypustíte vzduch. To spôsobí, že kondóm sa uzavrie okolo otvoru nádobky.

22. Opätovne použite kondómy ako protišmykový povlak

Tento hack funguje takmer ako 2. variácia predchádzajúceho triku. Najprv kondóm rozbalíte, rozbalíte a odstránite z neho mazivo. Potom ho nafúknete a pritlačíte naň napríklad pohár, pričom opäť vypustíte vzduch. Tým sa kondóm utiahne okolo spodnej časti pohára a zabráni sa jeho skĺznutiu.

23. Vyrobte si kondómového škriatka zo starých kondómov

Pomocou tohto triku na upcykláciu starých kondómov si môžete vyrobiť krásne dekorácie do domácnosti. Tu je to, čo potrebujete:

  • Kondómy
  • Remeselnú a modelovaciu hlinu
  • Lievik (môže byť vyrobený z papiera)
  • Sponky a/alebo šnúrku
  • Farby

A takto si postavíte svojho kondómového škriatka:

  1. Rozbaľte kondóm a rozbaľte ho
  2. Vezmite lievik a naplňte kondóm betónom
  3. Kondóm zviažte a uzol upevnite pomocou svorky alebo šnúrky nad kondómom, aby ste získali tvar špičky smerom nahor.
  4. Nechajte betón stuhnúť aspoň 24 hodín.
  5. Kondóm vyberte z betónu
  6. Pomocou modelovacej hliny ďalej vytvarujte škriatka. Vytvorte napríklad nos, puzdro na klobúk atď.
  7. Namaľujte škriatka podľa vlastného vkusu

Keď farba zaschne, môžete škriatka umiestniť do svojho domu alebo záhrady. Tu nájdete videonávod od spoločnosti Orion.

Záver - Opätovné použitie starých prezervatívov, ktorým skončila platnosť

Kondómy sú neuveriteľne všestranné a môžete si s nimi užiť veľa zábavy aj mimo spálne. Pri sexe by ste nemali používať kondómy s uplynutou dobou použiteľnosti, pretože sa stávajú porézne a môžu sa rýchlo pretrhnúť a prasknúť.

Ak im teda vypršala platnosť, uistite sa, že ste si kúpili nové kondómy v správnej veľkosti, aby ste predišli nešťastiam s kondómami, a staré gumy potom použite inde.

Vedeli ste, že 88 % všetkých mužov používa nesprávnu veľkosť kondómov? Ak ešte nepoznáte svoju veľkosť, tu je návod, ako v 4 jednoduchých krokoch nájsť svoju ideálnu veľkosť kondómu.

Mister Size
Viac článkov

Urobte z neho viac - so sexuálnymi fantáziami vo vašej osobnej hlave kino

Prečítajte si teraz

Jeden ako druhý - o čom sú rôzne tvary penisu

Prečítajte si teraz

Majú dnes ľudia menej sexu?

Prečítajte si teraz