Skip to main content

Intimný piercing a bezpečný sex s kondómom - je to možné?

Zistite, čo potrebujete vedieť, aby ste mohli bezpečne používať antikoncepciu pri intímnych šperkoch a boli vždy čo najlepšie chránení.

Dôkladne zvážte rozhodnutie pre piercing

Ako vždy, premýšľajte predtým, ako začnete konať, čo v tomto prípade znamená dať si urobiť piercing. Podľa prieskumov intímny piercing zvyšuje sebavedomie a údajne zlepšuje sexuálny život a intímny šperk je pre mnohých ľudí skutočným lákadlom. To je jeden z dôvodov, prečo mnohí ľudia považujú intímne šperky za také atraktívne a nechávajú si ozdobiť bradavky, klitoris, pysky, penis alebo miešok. Používa sa široká škála materiálov, väčšinou však kovové zátky, krúžky alebo tyčinky. Ak máte častejšie orálny sex, mali by ste si uvedomiť, že účinok môže mať aj piercing jazyka alebo pier.

Ak si chcete nechať skrášliť niektorú z týchto intímnych častí tela, mali by ste si vopred zistiť nielen to, aké metódy alebo varianty piercingu sú k dispozícii, ale aj to, aké sú dôsledky a riziká pre vás osobne a pre vašu bezpečnú sexualitu.

Zvýšené riziko infekcie

Niektoré piercingy, ako napríklad piercing mieška (hafada), zvyšujú riziko nákazy pohlavne prenosnými chorobami. Tento typ piercingu vytvára nový otvor v intímnej oblasti, ktorý nemožno chrániť kondómom. Preto sa odporúča opatrnosť a pred pohlavným stykom môže byť potrebné piercing prekryť špeciálnou náplasťou.

Správny výber intímnych šperkov

Malo by byť jasné, že kondómy sú citlivé na kovové alebo ostré predmety. Pri intímnom piercingu by ste teda mali byť veľmi opatrní; žiadny kondóm vám nezaručí ochranu. Najlepšie je odstrániť si šperk pred pohlavným stykom, najmä ak má váš piercing nasledujúce vlastnosti:

  • hranatý
  • špicatý
  • ostrý
  • drsný

Ak je piercing hladký a okrúhly, môže ešte celkom dobre fungovať, ale stále existuje zvýšené riziko pretrhnutia kondómu. Riziká teda musíte zvážiť sami.

V zásade platí nasledovné: Rozhodujúci je výber vášho intímneho šperku a vaša osobná ochota riskovať. Áno, sex s intímnym piercingom a kondómom je možný, ale neexistuje záruka úplnej bezpečnosti.

Mister Size
Viac článkov

Dobrý sex nemusí byť dokonalý

Prečítajte si teraz

Pilulka - skutočne rovnaké práva počas sexu?

Prečítajte si teraz

Kondómy a lubrikant: takto sex funguje ako hodinky

Prečítajte si teraz