Skip to main content

Slow sex: Čo je to, ako funguje a aké sú jeho výhody?

Pomalý sex je len nudný, pomalý sex? Rozhodne nie! Za mierne zavádzajúcim názvom sa skrýva zázračná krajina erotiky, rozkoše a intimity pre mužov a ženy. A aj pri problémoch s erekciou a bez erekcie môžete mať pomalý sex.

Ste zvedaví? Potom sa bavte pri čítaní!

Čo je to pomalý sex?

Pojem pomalý sex je trochu zavádzajúci, pretože nejde len o pomalší sex.

Pomalý sex je oveľa viac o vedomom spomalení, s ktorým zo spálne vyletí tlak na výkon a honba za orgazmom, aby sa vytvoril priestor pre vášnivé potešenie a skutočnú intimitu.

Najmä v dnešnej dobe musí byť všetko vždy rýchlejšie, väčšie a lepšie, a tento postoj rýchlo skĺzne do spálne spolu s ním. Tento tlak na výkon môže viesť k tomu, že muži majú problémy s erekciou, ženy už nezažívajú orgazmy a sex celkovo nie je naplňujúci.

Pomalý sex je o tom, aby ste opäť cítili seba, svoje telo a partnera a užívali si sex s orgazmom alebo bez neho.

Čo potrebujete na pomalý sex?

V podstate nepotrebujete nič okrem chuti vyskúšať niečo nové a (veľa) času. Pretože o tom to celé je:

Urobiť si čas na uvoľnené potešenie a intimitu.

Pre mužov je veľmi užitočný kondóm, pretože vám pomôže vydržať dlhšie. Uistite sa, že ste si vybrali správnu veľkosť kondómu, aby ste všetko cítili, aby nebol narušený prietok krvi a aby ste nemuseli stále kontrolovať, či tam ešte je.

V podstate vy ani váš partner nepotrebujete erekciu, aby ste si mohli užívať pomalý sex.

Ako funguje pomalý sex?

Najprv to najdôležitejšie:

Neexistuje správny alebo nesprávny pomalý sex.

Predtým, ako začnete, by ste sa mali uistiť, že ste vypli alebo odstránili všetky zdroje rušenia. To znamená, že smartfóny, budíky, televízory, počítače a najlepšie aj zvonček by mali byť vypnuté. Hodinky môžete otočiť, dať dole alebo odložiť.

Predtým, ako začnete, by ste mali ísť na toaletu, vziať si niečo na pitie a pripraviť si uteráky, aby ste medzi tým nemuseli vstávať.

Keď ste pripravení, môžete si urobiť pohodlie. Vzájomne sa vyzlečte alebo si ľahnite nahí vedľa seba, začnite sa uvoľňovať a prichádzajte. Ako budete pokračovať, je na vás.

Môžete pomaly skúmať svoje telá prstami alebo perami, skúšať, aké to je, a dlho sa bozkávať. Môžete tiež pomaly budovať svoje vzrušenie jemnou masážou alebo objatím.

Vyskúšajte nové dotyky, opusťte známe cestičky, na začiatku sa vyhnite klasickým erotogénnym zónam a až potom jemne držte alebo hladkajte partnerov penis alebo vulvu bez väčších pohybov.

Odporúčame, aby ste si na túto časť vyhradili približne 30 až 60 minút.

Ak je príčinou problémov s erekciou tlak na výkon a stres, tento čas ich už môže odstrániť. Aj keď vy alebo vaša partnerka nemáte erekciu, môžete pokračovať v ďalších krokoch a rôznych polohách, ktoré spestria vašu hru.

A aj bez erekcie môžete v prípade potreby penis zasunúť. Ak to chcete urobiť, uchopte ho jednou rukou za stopku a druhou za žaluď, pričom stiahnite predkožku, ak ju má. Penis sa potom zavádza podobne ako mäkký tampón.

V opačnom prípade sa môžete pripojiť, keď budete pripravení alebo budete mať na to chuť. O chvíľu vám povieme, ktoré polohy sú obzvlášť vhodné na pomalý sex.

Po spojení je obzvlášť dôležité, aby ste neupadli do starých vzorcov. Nezabudnite, že ide o vzájomné precítenie a zvýšenie vášho vzrušenia. To si nevyžaduje (pevnú) erekciu ani neustály pohyb.

Aká je najlepšia poloha na pomalý sex?

Ideálne sú všetky polohy, ktoré umožňujú veľa telesného kontaktu, očný kontakt a romantiku:

Misionárska poloha

Túto polohu vám pravdepodobne nemusíme vysvetľovať. Buď muž, alebo žena leží na vrchu. Táto poloha je jednoduchá a dá sa v nej vydržať celé hodiny bez akejkoľvek námahy. Možno si tu vymieňať bozky, láskanie a všetky ostatné formy náklonnosti.

Poloha lyžice

V polohe na lyžičku obaja ležíte na boku. Muž leží mierne posunutý k jej zadku zozadu a môže sa tak s ňou spojiť. Je v ideálnej polohe na to, aby ju mohol hladiť.

Znepokojený anjel

Znepokojený anjel je podobná polohe na lyžičku. Jediným rozdielom je, že obaja partneri pokrčia nohy a pritiahnu ich k trupu.

Zenová pauza

Pri zenovej pauze leží muž na boku na chrbte s jednou nohou pokrčenou tak, aby sa mierne otočil k nej. Ona tiež leží bokom, tvárou k nemu a jednu nohu si položí cez seba a svoj bok. Takto môžu obaja ležať uvoľnene a majú dostatok priestoru pre nehu.

Lotosový kvet

Na lotosový kvet je potrebná určitá flexibilita, ale potom je to úžasne intímna a citlivá sexuálna poloha. Najprv si sadne do uvoľnenej polohy so skríženými nohami. Potom ho obopne nohami, zatiaľ čo si na neho pomaly sadne a spojí sa s ním. Takto si obaja môžete vychutnávať pohľady a dotyky toho druhého, pevne objatí.

Magická hora

Na túto polohu potrebujete hromadu vankúšov a prikrývok. Naskladajte ich tak, aby si ona mohla na hromadu ľahnúť hornou časťou tela. Hromada musí byť taká pevná, aby sa pri najmenšom pohybe nezrútila. Muž si potom na ňu ľahne zozadu tak, aby mal hornú časť tela na jej chrbte, a tak sa s ňou spojí.

Výsledok je podobný štýlu Doggy Style, ale s väčším kontaktom tela a pohodlnejším umiestnením.

V čom sa normálny sex líši od pomalého sexu?

Pri normálnom sexe sa často kladie dôraz na orgazmus. Každý by mal vyvrcholiť čo najrýchlejšie, najintenzívnejšie a najčastejšie.

Pri pomalom sexe ide predovšetkým o pocit, intimitu a nežnosť. Orgazmy sú vítané, ale nie sú nevyhnutné na to, aby ste si užili pekné a uspokojujúce chvíle. Zakorenené vzorce a rutinu možno prelomiť a získať nové zážitky.

Nie je pomalý sex nudný?

To, či je pomalý sex nudný alebo nie, závisí od jednotlivca. Najlepšie je vyskúšať ho a zistiť, aký je pre vás. Mnohí sú však veľmi prekvapení, aký intenzívny a uspokojujúci je pomalý sex, aj keď nikto nemal orgazmus.

Mnohí sú ešte viac prekvapení, pretože vyvrcholili bez penetrácie, pretože vzrušenie z tohto druhu sexu bolo veľmi vysoké.

Odkiaľ pochádza pomalý sex?

Pojem a prax pomalého sexu pochádza od sexuálnej terapeutky a autorky Diany Richardsonovej. Vo svojej práci spojila staré čínske a indické filozofie s modernými poznatkami sexuálnej vedy a napísala množstvo kníh.

Jednou z nich je aj knihaPomalý sex - nájsť si čas na lásku. V tejto knihe sa delí o cvičenia a ilustrácie, ktoré môžu pomôcť prežívať lásku, vášeň a naplňujúci sex aj vo vyššom veku.

Záver o pomalom sexe

Keď vyskúšate Pomalý sex, máte šancu zmeniť svoj sexuálny a partnerský život a zažiť naplňujúce erotické dobrodružstvo. Môže to byť šanca zblížiť sa s partnerom viac ako možno kedykoľvek predtým. Môžete prelomiť večnú naháňačku za orgazmom a zažiť skutočnú intimitu.

Chcete sa dozvedieť viac o tom, čo skutočne tvorí dobrý sex? Potom si prečítajte náš článok s 5 tipmi pre plnohodnotný sexuálny život!

Mister Size
Viac článkov

Správne nasadzovanie kondómu - ako to robiť bez toho, aby to bolo nepríjemné

Prečítajte si teraz

Priateľstvo+, mingles, otvorený vzťah a polygamia - čím to je, že sú moderné modely vzťahov?

Prečítajte si teraz

Bez ohľadu na to, ako veľký alebo malý je môj penis - milujem ho

Prečítajte si teraz