Skip to main content

Medzinárodný deň žien: Má váš partner správnu veľkosť kondómu?

Medzinárodný deň žien sa oslavuje na celom svete v stredu 8. marca, aby sa oslávili sociálne, hospodárske, kultúrne a politické úspechy žien. Pri tejto príležitosti sme sa zamysleli nad tým, ako môžete ako žena získať späť kontrolu nad svojím sexuálnym zdravím, pokiaľ ide o sex a antikoncepciu. Jedným z týchto spôsobov je uistiť sa, že váš partner používa správnu veľkosť kondómu na bezpečnejší sex.

Nekúpili by sme si nový pár topánok bez toho, aby sme si ich vyskúšali, ale mnohí ľudia veľkosť kondómu len odhadujú a často nosia nesprávnu veľkosť, ktorá je buď príliš veľká, alebo im je príliš tesná, čo môže viesť k riziku pohlavne prenosných infekcií, HIV alebo tehotenstva.

Prečo je dôležité, aby aj ženy mali správnu veľkosť kondómu pre mužov?

Prechádzali ste niekedy uličkou v supermarkete alebo v drogérii s kondómami alebo ste si kupovali kondómy online a vybrali ste si len prvý, ktorý ste videli? Bez toho, aby ste sa naozaj opýtali, či vášmu partnerovi sedí? - Potom nie ste sami.

Ak však pri používaní kondómov riskujete, riskujete aj svoje sexuálne zdravie. Kondóm funguje ako fyzická bariéra medzi penisom a vagínou, ktorá zabraňuje prenosu sexuálnej tekutiny. Ak teda váš partner nepoužíva správnu veľkosť kondómu, môže to znamenať, že kondóm vášho partnera je buď príliš veľký a mohol by skĺznuť, alebo že príliš tesný kondóm by sa mohol pretrhnúť, čím by ste sa vystavili riziku nielen pohlavne prenosných infekcií a HIV, ale aj tehotenstva. Ak váš partner nenosí správnu veľkosť kondómu, môže sa cítiť nepríjemne a znížiť citlivosť, čo mu počas pohlavného styku spôsobuje nepríjemné pocity, čo zase môže ovplyvniť váš milostný život.

Nielen na tohtoročný Medzinárodný deň žien sa teda uistite, že váš partner nosí správnu veľkosť kondómu, aby bol sex nielen zábavnejší, ale aj bezpečnejší.

Malo by byť ťažké nasadiť si kondóm?

Nie. Kondómy by sa nikdy nemali nasadzovať ťažko. Ak sa kondóm nasadzuje ťažko alebo je príliš tesný, máte na sebe nesprávnu veľkosť, čo zvyšuje riziko jeho pretrhnutia alebo skĺznutia počas sexu. Kondómy by mali byť pohodlné, ale bezpečné - ak máte vy alebo váš partner pocit, že kondóm je príliš tesný, možno budete musieť zvýšiť veľkosť. Na praktizovanie bezpečného sexu je dôležité používať správnu veľkosť kondómu.

Ako zistím, akú veľkosť kondómu si mám kúpiť?

Najlepší spôsob, ako zistiť, či používate správnu veľkosť kondómu, je zmerať šírku vášho vztýčeného penisu. Dĺžka penisu zvyčajne nie je dôležitá, pretože kondóm sa dá flexibilne rozvinúť do dĺžky, aby pokryl celý penis. Šírka ovplyvňuje, ako dobre kondóm drží, aby ste vy a váš partner mohli praktizovať bezpečný sex.

Teraz, na Medzinárodný deň žien, použite jeden z týchto rôznych spôsobov merania penisu svojho partnera:

  1. Pomocou našej meracej aplikácie ľahko určíte veľkosť kondómu.
  2. Vytlačte si naše praktické meracie pásmo vo formáte PDF - stačí ho vytlačiť a zmerať priamo penis svojho partnera.
  3. Objednajte si praktický merací prístroj na kondómy priamo k vám domov.
  4. Alebo to môžete urobiť staromódnym spôsobom a použiť pravítko alebo meter. Ak chcete zmerať šírku, obtočte meter okolo partnerovho vztýčeného penisu, aby ste získali obvod penisu v mm. Tento údaj potom môžete prepočítať na veľkosť kondómu pomocou našej tabuľky veľkostí. Jednoducho zmerajte priemer pravítkom a potom sa pozrite na príslušné miesto v tabuľke.

Podobne ako pri novom páre topánok by ste mali vyskúšať niekoľko kondómov, aby ste našli ten, ktorý vám dokonale sadne. Napríklad s našimi testovacími súpravami môžete začať objednaním len jedného balenia troch kondómov a zistiť, ktorý kondóm je najpohodlnejší.

Ako hovoriť s partnerom o bezpečnom sexe

Vieme, že niekedy môže byť ťažké hovoriť s partnerom o bezpečnom sexe, ale je to dôležitý rozhovor, aby ste sa uistili, že vy a váš partner ste chránení pred pohlavne prenosnými infekciami, HIV a rizikom tehotenstva. Tu sú tri spôsoby, ako sa môžete so svojím partnerom porozprávať o bezpečnom sexe na Medzinárodný deň žien:

  1. Uistite sa, že rozhovor vediete v správnom čase a na správnom mieste - bez vyrušovania a rušenia.
  2. Buďte k sebe úprimní - otvorene sa s partnerom porozprávajte o svojich obavách, sexuálnej histórii alebo rizikách, ktoré ste podstúpili v minulosti. To nielenže zvyšuje emocionálne spojenie a intimitu, ale tiež sa vďaka tomu obaja cítite počas sexu uvoľnenejšie.
  3. Hovorte o rôznych metódach antikoncepcie. Existuje mnoho rôznych metód, ktoré môžete vyskúšať - kondómy však poskytujú dvojitú ochranu, čo znamená, že ste chránení pred pohlavne prenosnými infekciami aj tehotenstvom.

Mister Size
Viac článkov

Dobrý sex nemusí byť dokonalý

Prečítajte si teraz

Pilulka - skutočne rovnaké práva počas sexu?

Prečítajte si teraz

Kondómy a lubrikant: takto sex funguje ako hodinky

Prečítajte si teraz