Skip to main content

Kondómy v partnerstve - zabijak túžby alebo nevyhnutnosť?

Možno to poznáte: po náročnom dni sa konečne dostanete do bodu, keď môžete na chvíľu opustiť každodenný život. Zblížite sa - možno ste si to dokonca urobili trochu romantické so svetlom sviečok a hudbou. (Alebo čokoľvek, čo vás dostane do nálady.) Všetko je dobré, ozdobené tým očakávaným chvením. A so zlomyseľným pohľadom by ste teraz mohli úplne prejsť k horúcej časti večera... keby nebolo toho otravného prerušenia, aby ste si nasadili kondóm ....

Kondómy sa vo všeobecnosti považujú za zabijaka chtíča. Aj a najmä vo vzťahoch, kde sa obavy z nákazy v určitom okamihu skončili a úlohu hrá len antikoncepcia. Tak prečo sa bez nich jednoducho nezaobísť, aby bol sex príjemnejší? Je to jednoduché: pretože pre kondómy často existujú dobré dôvody, ktoré by ste rozhodne mali mať na očiach. A sex s kondómami môže byť rovnako skvelý, ak ho robíte správne. Viac sa dozviete tu, stačí vám na to len pár minút času na čítanie:

Kedy sú kondómy vo vzťahu užitočné?

Samozrejme, zvyčajne je jednoduchšie a príjemnejšie bez kondómu, ak nie je dôvod ho použiť. V mnohých situáciách však kondómy naozaj majú zmysel a sú najlepšou alternatívou. Napríklad v nasledujúcich štyroch prípadoch:

Ak sa chcete vyhnúť hormonálnej antikoncepcii.

Ak užíva tabletky alebo inú hormonálnu antikoncepciu, kondómy samozrejme nepotrebujete - pokiaľ nechcete hrať aj na istotu. Existujú však dobré dôvody, prečo sa hormónom úplne vyhnúť. U mnohých žien má tabletka skôr či neskôr silné vedľajšie účinky a chuť na sex sa môže tiež výrazne znížiť. V takýchto prípadoch sú kondómy ideálnym spôsobom, ako si opäť užiť spoločne strávené chvíle. A sú najlepším spôsobom, ako skutočne prevziať zodpovednosť za antikoncepciu ako tím. (Mimochodom, funguje to aj v kombinácii s NFP. Vtedy môžete kondómy aspoň na chvíľu nechať bokom).

Ochrana pred chorobami

Ak chcete byť na bezpečnej strane, pokiaľ ide o choroby, kondómy poskytujú zďaleka najlepšiu ochranu. Platí to pre mnohé pohlavne prenosné choroby, ale aj pre infekcie močového mechúra alebo prostaty, aby ste sa navzájom nenakazili.

Počas análneho sexu

Ak máte análny sex, nezabudnite si nasadiť kondóm. Inak to môže byť pre muža dosť nepríjemné, ak sa baktérie dostanú do močovej trubice a povedú k infekcii močového mechúra a/alebo prostaty. Takže sotva existuje lepší dôvod, prečo vo vzťahu používať kondómy.

Ak si nechcete "zašpásovať".

Kondómy majú obrovskú výhodu, na ktorú sa často zabúda: Vďaka nim je sex oveľa "čistejší". Ak teda chcete zachrániť novú pohovku alebo sedačky v aute, najlepším spôsobom je použiť kondóm. Samozrejme, to isté platí, ak náhle dostanete chuť na sex vonku, keď ste vonku.

Mal som pocit, že nemám na sebe kondóm

Objednajte si degustačný balíček

Prečo by ste vo svojom vzťahu nemali zrazu prestať používať kondómy

Vo vzťahoch sa často stáva, že v určitom okamihu kondómy jednoducho vynecháme. Koniec koncov, poznáme sa už oveľa lepšie a obavy z chorôb atď. rýchlo odpadajú. Ale pozor: to, že si navzájom dôverujete, automaticky neznamená, že ste v bezpečí. Preto je najlepšie urobiť si spoločne test (napr. na HIV), aby ste si boli istí. Potom máte obaja lepší pocit a môžete sa ešte rozhodnúť, či chcete používať kondómy z iných dôvodov alebo nie.

Sú kondómy naozaj zabijakom túžby?

Sú kondómy naozaj zabijakom túžby? Každý, kto mal niekedy zlú skúsenosť s kondómami, samozrejme okamžite povie: Áno, určite! Ale počkajte chvíľu: vo väčšine prípadov nie je zabijakom žiadostivosti samotný kondóm, len sa z neho robí strašiak, zatiaľ čo príčiny v skutočnosti ležia inde. Tri najväčšie zabijaky žiadostivosti sú v skutočnosti:

1. kondóm nesedí. Ak je kondóm príliš malý alebo príliš veľký, pri jeho nasadzovaní máte rýchlo pocit, akoby ste sa snažili dostať niť cez ucho ihly s rukavicami na rukách. Niet divu, že horúce pocity rýchlo skončia. Preto sa uistite, že máte kondómy v správnej veľkosti. Najlepší spôsob, ako to urobiť, je zmerať sa vopred a/alebo si objednať správne skúšobné balenie.

2. nesprávna technika nasadzovania kondómu Buďme úprimní: Kto z nás sa na hodinách sexuálnej výchovy naozaj učil, ako si nasadiť kondóm dokonalou technikou? Je to jedna z tých vecí, ktoré nás jednoducho nikdy poriadne nenaučili. Preto je úplne normálne, že osobná technika trochu chýba a povestný "moment nasadenia kondómu" sa stáva nepríjemným vyrušovaním. Ale nebojte sa: na našom blogu nájdete podrobný návod so skvelými tipmi. A so správnou veľkosťou je to naozaj celkom jednoduché a dá sa to zvládnuť za pár sekúnd.

3. Vaša hlava si kondóm uložila ako zabijaka túžby. Naša myseľ hrá počas sexu veľkú úlohu a negatívne myšlienky môžu pokaziť tie najlepšie chvíle. Preto je dôležité, aby ste sa sami rozhodli, či je niečo dobré alebo zlé. Namiesto toho, aby ste kondóm vnímali ako zabijaka rozkoše, myslite naň ako na nástroj, ktorý vám dáva pocit bezpečia. A s ním aj možnosť úplne sa počas sexu odviazať. Takto sa jeho nasadenie stáva niečím krásnym, čo skôr zvyšuje vašu rozkoš.

Po odstránení týchto troch zabijakov vášne sa kondóm rýchlo stane prirodzeným spoločníkom vo vašom sexuálnom živote. Po čase si ho pravdepodobne takmer nevšimnete - pretože správny kondóm perfektne sedí a je sotva viditeľný, pokiaľ sa naň nesústredíte. A malé prerušenie vám čoskoro prestane pripadať ako prerušenie. Bude vám pripadať ako moment, keď to bude ešte intenzívnejšie ;-)

Užívajte si sex po celom tele - aj a najmä s kondómom

Ako vidíte, kondómy nie sú takými zabijakmi rozkoše, za aké sa často považujú. Naopak, ak ich používate správne, sex je vďaka nim ešte lepší a jednoduchší. Stačí sa teda rozhodnúť, či chcete vo svojom vzťahu používať kondómy a z akých dôvodov. A potom to nechajte na seba pôsobiť! Môžete ísť ešte o krok ďalej a urobiť z nasadzovania kondómu spoločný rituál. Oslávte tento moment a využite ho na to, aby ste sa navzájom nažhavili. Napríklad tým, že si kondóm nasadíte zvodným spôsobom - možno dokonca jej ústami. Uvidíte: S pozitívnym prístupom bude sex s kondómom v budúcnosti oveľa príjemnejší!

 

Mister Size
Viac článkov

Dobrý sex nemusí byť dokonalý

Prečítajte si teraz

Pilulka - skutočne rovnaké práva počas sexu?

Prečítajte si teraz

Kondómy a lubrikant: takto sex funguje ako hodinky

Prečítajte si teraz