Skip to main content

Jeden ako druhý - o čom sú rôzne tvary penisu

Každý človek je iný. To sa prejavuje nielen na ulici, ale aj v posteli. Konkrétne vtedy, keď sa vyzlečie oblečenie a muž odhalí, ako je postavený jeho najlepší kúsok. Alebo inak povedané: aký má tvar penisu. Niektorí ľudia totiž veria, že z neho možno vyčítať nielen správanie počas sexu, ale aj závery o povahe. Prejdime teda rovno k veci: Je to naozaj pravda? A aké tvary penisu vôbec existujú?

Aké sú rôzne tvary penisu? A čo znamenajú?

Presný názov rôznych tvarov penisu vždy trochu závisí od toho, koho sa pýtate. Belgická psychologička a výskumníčka sexu Goedele Liekensová vo svojej "Knihe o penise" rozlišuje štyri tvary - a má konkrétnu predstavu o tom, aký typ muža sa za nimi skrýva:

Malý, ale inteligentný: "šíp" - nazývaný aj "Dietrich".

Liekens nazýva "šípom" penis, ktorý je pomerne malý a tenký a má pevné, hladké semenníky. Iní tento tvar nazývajú aj "Dietrich", čo v skutočnosti sedí oveľa lepšie. Menšia veľkosť totiž nemusí mať taký wow efekt ako pri veľkom penise, ale ponúka niekoľko pekných možností počas sexu.

O mužovi, ktorý sa za týmto tvarom penisu skrýva, sa hovorí, že je dobrý milenec - okrem iného aj preto, že s menším prirodzeniam si pravdepodobne dáte viac záležať a ste ochotnejší experimentovať, aby ste svoju partnerku naozaj potešili. Okrem toho sa hovorí, že muži so "šípom" sú citliví a dobrí poslucháči.

Ideálny do postele: "Oštep" alebo "vrták".

Muži vyzbrojení oštepom, s dlhým, dobre proporcionálnym penisom a pevnými semenníkmi, robia dobrý dojem už len vizuálne a skôr zriedkavo vzbudzujú pocit: "Ale mohol by byť dlhší..." Oštep má často zakrivenie doľava alebo doprava - ale vie to šikovne využiť.

Takže je ideálny do postele, ale na dlhodobý vzťah sa "oštep" alebo "vrták" považuje za nevhodný. Vzhľadom na svoju výbavu má ľahkú hru - a tak je preňho dosť ťažké zaviazať sa a potom aj zostať verný. Čo je škoda, pretože inak je to ideálny spoločník na všetko, čo je zábavné.

Veľký a vytrvalý: obušok

"Palica" je tvar penisu s wow efektom, pretože je oveľa dlhší a hrubší ako všetky ostatné. Jeho nositeľ sa považuje za mimoriadne vytrvalého a rád má navrch - v posteli aj vo vzťahu všeobecne. Na oplátku je verným spoločníkom, dokáže sa dobre postarať o domácnosť a dokonca sa o ňom hovorí, že je dobrý tanečník. Veľkosť prirodzenia má však jednu nevýhodu: muž s nimi musí byť oveľa opatrnejší, aby sa rozkoš nezmenila na bolesť. Platí to najmä pri análnom sexe.

Šťastie chytiť niečo pevné: Mlynský kameň

"Mlynský kameň" alebo "kovadlina" je o poriadny kus hrubší ako palica, ale oveľa kratší a podopierajú ho pomerne veľké semenníky. Muž, ktorý sa za ňou skrýva, má byť absolútnym darom z nebies pre dlhodobé vzťahy a manželstvo - pretože rodinu kladie na prvé miesto a stará sa o ľudí blízkych svojmu srdcu. To platí aj v posteli, kde je vraj veľmi pozorným a kreatívnym milencom. Takže ideálna voľba pre prízemný život.

Čo keď penis vyzerá inak?

Samozrejme, tieto štyri tvary penisu sú len jedným zo spôsobov, ako opísať najlepší kus vo všetkých jeho variantoch. A nestačia ani na dostatočný opis rozmanitosti za pásom. Alebo inak povedané: penis nemožno len tak zaškatuľkovať (pretože by to bolelo). Ale predsa len existujú dve základné charakteristiky, na ktoré častejšie myslia samotní muži:

Ktorý je lepší - rovný alebo zakrivený?

Pre niektorých je najlepšia časť penisu rovná ako kocka smerom k partnerke, pre iných môže byť ľavé alebo pravé zakrivenie. Ak je váš penis zahnutý, nemyslite na to obrazne a nebojte sa - približne polovica mužov má penis zahnutý na jednu stranu. Je to teda úplne normálne a môže to byť dokonca celkom praktické: Pri správnej polohe je totiž zakrivenie ideálne na dosiahnutie bodu G. Tak to len trochu vyskúšajte a užite si ten dobrý pocit!

Mimochodom, zakrivenie má veľmi jednoduchý dôvod: v penise sú tri veľké erektilné tkanivá, ktoré sa pri erekcii napumpujú krvou. Často jednoducho nie sú rovnako dlhé, takže penis je na najkratšej strane stiahnutý dozadu, a preto sa ohýba jedným smerom.

Obrezaný alebo neobrezaný?

O tom, či je niekto obrezaný alebo neobrezaný, zvyčajne rozhodujú rodičia - napríklad z náboženských dôvodov. Vy sami na to zvyčajne nemáte žiadny vplyv. Samozrejme, obriezka je možná aj v dospelosti, ale hovorí sa, že je dosť nepríjemná a jednoducho nie je potrebná. (Každý, kto videl seriál Nestyda, si pravdepodobne spomenie, čím si musel prejsť Carl...)

Mnohým ženám je jedno, či je penis obrezaný - pokiaľ je telesná hygiena v poriadku a muž sa umýva aj pod predkožkou. V opačnom prípade sa obrezaný penis považuje za menej citlivý - hoci existujú aj opačné skúsenosti. A pri neobrezanom penise by ste mali pred nasadením kondómu stiahnuť predkožku. Inak je to jednoducho tak, ako to je. Netreba si s tým robiť starosti.

A teraz prejdime k podstate veci: má tvar penisu naozaj taký veľký význam?

Samozrejme, že záleží na tom, ako je penis tvarovaný - ale tvar a veľkosť neurčujú, aký dobrý alebo zlý je náš sex. Tvar penisu tiež takmer nič nevypovedá o povahe - ibaže by muža silno ovládali pochybnosti o sebe samom alebo kokotstvo, čo by bola celkom škoda. Takže sa tým nenechajte príliš ovplyvniť. Pokiaľ si dobre rozumiete a počas sexu si navzájom robíte radosť, akýkoľvek tvar penisu je perfektný.

Ako muž by ste jednoducho mali byť taký, aký chcete byť - a s trochou kreativity vyťažiť zo svojho tvaru penisu to najlepšie. Ak máte nejaké pochybnosti, pamätajte si: svoje telo si nemôžeme vybrať - a sťažovanie sa alebo pochybnosti nám vôbec nepomáhajú, len stavajú naše prednosti do tieňa. Preto by sme si mali radšej vážiť to, čo nám bolo dané, a potom z toho vyťažiť maximum. Je úplne v poriadku a dôležité vedieť si povedať: Milujem svoj penis! Pretože so správnym prístupom môžete byť dobrým milencom s akýmkoľvek tvarom a veľkosťou.

Preto mám pre partnerov jeden tip: Neprikladajte príliš veľkú váhu veľkosti a tvaru a užívajte si svoj penis, nech je akýkoľvek. Ak chcete niečo iné, existuje veľký výber vhodných hračiek zo silikónu. Buďte teda kreatívni, či už s mužom alebo hračkou - stojí to za to!

Mister Size
Viac článkov

Dobrý sex nemusí byť dokonalý

Prečítajte si teraz

Pilulka - skutočne rovnaké práva počas sexu?

Prečítajte si teraz

Kondómy a lubrikant: takto sex funguje ako hodinky

Prečítajte si teraz