Skip to main content

Jarné prebudenie: 5 tipov pre nezabudnuteľné orgazmy

Kto nemá rád intenzívne orgazmy? Niekedy sa náš sexuálny život dostane do rutiny, v ktorej sexuálne potešenie upadá - tu je päť tipov, ako zažiť lepšie orgazmy túto jar.

Viac masturbujte

Áno, počuli ste správne - viac masturbácie vedie k intenzívnejším orgazmom. Vďaka skúmaniu svojej intímnej zóny si nielen lepšie uvedomíte svoje telo, ale môžete tiež objaviť nové a rôzne príjemné pocity a vnemy, ktoré zvyšujú sexuálnu rozkoš a vybavia vás zasvätenými poznatkami, o ktoré sa môžete nabudúce podeliť so svojím partnerom. Ak trpíte predčasnou ejakuláciou alebo príliš rýchlymi orgazmami, môžete prostredníctvom masturbácie naučiť svoje telo čakať o niečo dlhšie. Funguje to napríklad tak, že sa na 30 sekúnd zastavíte, keď cítite, že sa blížite k vyvrcholeniu. Čím dlhšie sa zastavíte a naučíte sa neponáhľať, tým dlhšie vydržíte, kým nedosiahnete vrchol rozkoše, ktorý vás dovedie k záverečnému orgazmu.

Neponáhľajte sa s predohrou

Vieme, že môže byť lákavé preskočiť predohru a prejsť rovno k súloži, najmä ak nemáte veľa času alebo energie. Ak však predohru vynecháte, prídete o celý rad sexuálnych pôžitkov, než dosiahnete orgazmus. Počas predohry sa v tele uvoľňuje niekoľko hormónov dobrého pocitu, ktoré pomáhajú zvýšiť pôžitok počas vyvrcholenia. Dopamín, neurotransmiter zodpovedný za snahu o potešenie a odmenu, sa uvoľňuje počas predohry a vedie k zvýšenému pocitu rozkoše a očakávania, zatiaľ čo oxytocín, "hormón objatia", pomáha posilňovať puto a intimitu medzi vami a partnerom. Okrem toho predohra pomáha pripraviť telo na pohlavný styk tým, že stimuluje erotogénne zóny, zvyšuje prietok krvi do pohlavných orgánov, čím vás "zvlhčuje" a napína svaly na intenzívnejší orgazmus. Ak ste teda v poslednom čase predohru vynechávali, je načase vrátiť ju do svojho sexuálneho života - budete sa čudovať, ako ste bez nej mohli žiť!

Okoreňte svoj sexuálny život novými polohami

Priznajme si, že je ľahké upadnúť do sexuálnej rutiny, najmä ak ste s partnerom už dlho. Pri každom sexe sa môžeme rozhodnúť pre svoje obľúbené polohy, s najväčšou pravdepodobnosťou je to buď misionár, kovbojka alebo psík. Ale keďže Kámasútra obsahuje viac ako 64 polôh, existuje obrovské množstvo polôh a techník, o ktorých ste možno nepočuli a ktoré môžu zvýšiť šancu na intenzívnejší a príjemnejší orgazmus. Okrem toho môže byť nájdenie novej obľúbenej polohy skvelým spôsobom, ako si vybudovať bližšie puto s partnerom, zabaviť sa a zároveň minimalizovať sexuálnu nudu. Ak ste napríklad nikdy nezažili vaginálny orgazmus, zmena polohy s cieľom stimulovať bod G môže viesť k tomu, že zažijete viac sexuálneho potešenia a intenzívnejší orgazmus.

Naučte sa správnu techniku dýchania

Tantrické dýchanie je technika, ktorá môže zvýšiť sexuálne potešenie a viesť k intenzívnejším orgazmom tým, že zvyšuje citlivosť, uvedomenie a sexuálnu energiu v našom tele. Robí sa to tak, že sa sústredíte na pomalé, hlboké dýchanie a zároveň si predstavujete tok sexuálnej energie, ktorý prechádza telom počas pohlavného styku. Predpokladá sa, že táto technika zvyšuje prietok krvi a citlivosť v oblasti pohlavných orgánov, čo vedie k väčšiemu vzrušeniu a sexuálnemu potešeniu. Ak teda chcete zažiť intenzívnejšie orgazmy, vyskúšajte túto techniku.

  • Dýchajte pomaly a zhlboka nosom približne 5 sekúnd.
  • Pri nádychu by ste mali cítiť, ako sa vám dvíha brucho - toto dýchanie sa nazýva bránicové a môže pomôcť zvýšiť a kontrolovať sexuálne vzrušenie.
  • Zadržte dych na 1 - 2 sekundy.
  • Pomaly vydychujte nosom približne 5 sekúnd.

Čím viac budete túto techniku praktizovať, tým ľahšie dosiahnete dlhšie a intenzívnejšie orgazmy.

Uistite sa, že používate správnu veľkosť kondómu

Jedným z najväčších mýtov je, že kondómy nie sú pohodlné - a táto mylná predstava nemôže byť ďalej od pravdy. Dôvodom, prečo niektorí ľudia nemajú radi kondómy, je, že používajú nesprávnu veľkosť, ktorá znižuje sexuálny pôžitok a zároveň škodí bezpečnosti. Príliš veľký kondóm môže počas pohlavného styku skĺznuť a znížiť stimuláciu a trenie, ak nie je na penise tesný, zatiaľ čo príliš tesný kondóm môže stláčať stopku, čo spôsobuje nepohodlie alebo znížený krvný obeh. Ak sa pri nosení kondómu viac zaujímate o samotný kondóm alebo sa cítite nepohodlne, môžete sa menej sústrediť na sexuálny zážitok a menej si užívať pohlavný styk. Ak chcete zvýšiť svoje šance na intenzívnejší orgazmus, uistite sa, že používate kondóm správnej veľkosti. Využite túto šancu teraz a rýchlo a jednoducho si určte vhodnú veľkosť kondómu.

Určite veľkosť kondómu teraz

Mister Size
Viac článkov

Dobrý sex nemusí byť dokonalý

Prečítajte si teraz

Pilulka - skutočne rovnaké práva počas sexu?

Prečítajte si teraz

Kondómy a lubrikant: takto sex funguje ako hodinky

Prečítajte si teraz