Skip to main content

Dobrý sex nemusí byť dokonalý

päť nápadov pre naplnený milostný život

Sex je nádherná vec - ak nie najkrajšia vec na svete. Dáva nám trochu oddychu od každodenného života a my sa môžeme na pár chvíľ naplno ponoriť do príjemných pocitov. Dobrý sex nás o niečo viac približuje k osobe, s ktorou tieto spoločné chvíle trávime. A vyvoláva v nás malé záchvevy šťastia, ktoré niekedy trvajú pomerne dlho a dodávajú nám nové sily do ďalších úloh. Ale čo vlastne robí dobrý sex dobrým? Čo môžeme urobiť, aby bol naozaj taký úžasný ako v našich predstavách a vo všetkých tých romantických filmoch? Pretože niekedy to nefunguje tak, ako by sme chceli. A neuspokojivý sexuálny život sa môže rýchlo stať výzvou pre vzťah. Ako sa tomu dá vyhnúť? Prajeme vám tie zmyselné chvíle, ktoré vás vnútorne roztancujú. Preto pre vás máme päť krokov, ktoré vám to umožnia:

Krok 1

Osloboďte sa od tlaku na výkon a perfekcionizmu! Dobrý sex môže byť jednoducho ...

Pravdepodobne ste to už zažili a možno ste to dokonca videli v seriáli Ako som spoznal vašu matku: Potom sa všetko opäť pokazí a večer sa pohybuje od tak-tak až po úplnú katastrofu. Dôvod je pomerne jednoduchý: do cesty sa vám postaví vaša vlastná dokonalosť. Čím podrobnejšie niečo plánujete a čím vyššie sú vaše očakávania, tým väčšia je šanca, že niečo nepôjde tak, ako má, a vy sa budete cítiť zle. Ste tiež napätí. A keď ste napätí, je oveľa ľahšie robiť chyby. Osloboďte sa od týchto vecí a zaujmite uvoľnenejší prístup - najmä pokiaľ ide o sex. Váš milostný život nie je súťaž, nemusíte nikomu nič dokazovať. Platí to pre vás navzájom a tiež pre vás ako pár voči ostatným. Neexistujú žiadne pravidlá, ako má dobrý sex prebiehať. Neexistujú ani žiadne pravidlá pre to, ako často máte sex ako šťastný pár. Neporovnávajte sa s ostatnými, ale radšej sa sústreďte na seba. Vždy máte dovolené robiť to, čo vám robí dobre. Bez tlaku očakávaní to zvyčajne dopadne oveľa lepšie, ako by ste si predstavovali.

Krok 2

Zapojte sa do situácie - a zostaňte spontánny.

Prvý krok ide ruka v ruke s ochotou najprv sa úplne nezaujato zapojiť do situácie. Možno ste si pôvodne predstavovali niečo úplne iné alebo sa náhle stane niečo, čo ste nečakali. Je to niečo zlé? Práve naopak: nepredvídané momenty nám dávajú príležitosť zažiť nové a často veľmi vzrušujúce zážitky - ak im nestojíme v ceste. Napríklad dobre mienená masáž sa môže zrazu zmeniť na horúce milostné dobrodružstvo. Alebo sa plánovaný týždenný sex môže zmeniť na útulný večer maznania, ktorý je svojím spôsobom prinajmenšom rovnako pekný. Možno ste zrazu unavení a namiesto očakávaného vyvrcholenia zaspíte intímne prepletení jeden do druhého. Naozaj sa kvôli tomu chcete hnevať? Alebo sa radšej chcete tešiť zo spoločného zdieľania týchto výnimočných chvíľ? Možno vás vaša polovička prekvapí niečím novým - a vy budete mať nečakane najlepší sex svojho života. Vždy dajte udalostiam šancu, zapojte sa do situácie a zostaňte spontánni. Pokiaľ pri tom neporušíte svoje zásady ani neublížite iným, je to najlepší predpoklad skvelého sexu.

Krok 3

Buďte otvorení a majte odvahu experimentovať.

Ľudia sú stvorení pre návyky. Máme tendenciu robiť veci stále rovnako a veľa toho nemeníme, pokiaľ to funguje. To však často vedie k tomu, že veci časom stratia svoju príťažlivosť. V prípade sexu je táto forma zvyku rýchlo zabijakom pôžitku. Preto je dobré byť trochu otvorenejší a vyskúšať niečo nové. Samozrejme, neznamená to, že musíte každý deň skúšať novú polohu. Stačí, ak budete k spoločným chvíľam pristupovať s novou perspektívou: namiesto známej rutiny preskúmajte druhé telo novým spôsobom, variujte spôsob dotykov, možno dokonca namiesto postele alebo pohovky použite kuchynský stôl. Ak zistíte, že obaja začínate trochu viac experimentovať, skvelým doplnkom môžu byť aj sexuálne hračky. Existuje toľko možností - a malé spoločné dobrodružstvá posilňujú puto. Mimochodom, toto sa netýka len sexu, ale aj mnohých iných oblastí života.

Krok 4

Dobrý sex znamená aj rozprávanie - hovorte teda o svojich myšlienkach, zážitkoch a želaniach.

Pre mnohých ľudí je sex, žiaľ, stále tabuizovanou témou, o ktorej sa takmer nehovorí. Ako však budete vedieť, čo sa vášmu partnerovi páči, ak o tom nebudete hovoriť? Otvorenosť tu môže byť neuveriteľne príťažlivá. Pretože dobrý sex je možný predovšetkým vtedy, keď poznáte svoje túžby a viete, čo toho druhého skutočne vzrušuje. V kombinácii s otvorenosťou a trochou experimentovania sa vám otvoria zážitky, o ktorých ste predtým mohli len snívať. Niekedy sú to len maličkosti, ktoré znamenajú obrovský rozdiel. Tak sa spolu rozprávajte - stojí to za to! Mimochodom, to platí aj pre chvíle uprostred: dávajte si navzájom znamenia a ukazujte si, keď vás niečo obzvlášť vzrušuje. Môžete to robiť slovami, ale aj gestami, výrazným dýchaním alebo stonaním. Najmä pre mužov je to spočiatku ťažké - ale účinok je o to pozoruhodnejší.

Krok 5

Vytvorte najlepšie podmienky na spoločné vypnutie.

Predstavte si, že ste na vrchole emócií a zrazu zazvoní telefón. Alebo zmeníte polohu a zrazu vás mimoriadne nepríjemne oslepí stropné svetlo alebo na vás z tupých očí zíza preplnený odpadkový kôš. Aby ste kvôli takýmto rušivým faktorom nestratili chuť, mali by ste si vopred vytvoriť dobrú atmosféru: s príjemným osvetlením (napr. sviečkami), atmosférickou hudbou a čo najmenším priestorom pre rušivé vplyvy akéhokoľvek druhu. Vy sami najlepšie viete, čo je tu pre vás dobré - preto si navrhnite situáciu tak, ako sa vám páči. Samozrejme, bez spomínaného perfekcionizmu. A pri rýchlovke to môže ísť aj inak. Len tak, aby ste sa mohli navzájom zapojiť a užiť si to. To isté platí aj pre myseľ: ako môžete mať dobrý sex, ak sú vaše myšlienky stále na zoznamoch úloh alebo na blížiacu sa skúšku? Urobte si priestor jeden pre druhého a udržujte svoju myseľ čo najviac oslobodenú od iných vecí. Koniec koncov, o to sa môžete postarať neskôr. Alebo môžete s milovaním počkať, kým tieto úlohy nebudú hotové. Najlepšie je vopred si ujasniť, čo je pre samotný sex dôležité. Pretože ak budete musieť uprostred milovania diskutovať o otázkach antikoncepcie alebo strávite minúty hľadaním kondómov, záležitosť sa pravdepodobne hneď vyrieši alebo následný sex bude nanajvýš v poriadku. Ak si namiesto toho nasadíte správny kondóm, budete mať plynulý prechod z predohry do horúcej fázy a môžete sa úplne odviazať. Mimochodom, k nasadeniu kondómu môžete pristupovať aj hravo a urobiť si z toho spoločný rituál. Namiesto nepríjemného prerušenia tak ešte viac rozohrejete svoju túžbu. Jednoducho to vyskúšajte.

A teraz? - Užite si chvíľu so skvelým sexom.

Pomocou našich piatich krokov môžete vytvoriť tie najlepšie podmienky pre skvelý sex - tak začnite hneď a užite si spoločné chvíle. Pokiaľ ide o antikoncepciu, môžete sa samozrejme spoľahnúť na MISTER SIZE. Tu sa dozviete prečo:

A ak máte ďalšie dobré nápady, môžete sa s nami o ne podeliť. Stačí nám napísať komentár alebo správu. Tešíme sa na ne.

Mister Size
Viac článkov

Správne nasadzovanie kondómu - ako to robiť bez toho, aby to bolo nepríjemné

Prečítajte si teraz

Priateľstvo+, mingles, otvorený vzťah a polygamia - čím to je, že sú moderné modely vzťahov?

Prečítajte si teraz

Bez ohľadu na to, ako veľký alebo malý je môj penis - milujem ho

Prečítajte si teraz